Què he de fer?
Quan la família o la pròpia persona detecta canvis en la capacitat cognitiva, no recorda les coses com abans, li costa expressar el que pensa perquè no troba les paraules adients o té dificultat per planificar les seves activitats habituals, és important consultar al metge de família per realitzar una primera exploració bàsica.
- Entrevista clínica amb el pacient però també fonamental amb el familiar o cuidador.
- L’examen físic i, especialment l’examen neurològic, ajudarà a avaluar el funcionament del cervell i del sistema nerviós. Important detectar els problemes visuals i auditius.
- L’anàlisis de sang permetrà descartar altres problemes físics que poden provocar alteracions a la memòria (dèficit de vitamina B12, afectació glàndula tiroide)
- Test bàsics de memòria.
Arribat a aquest punt, si es confirmen la presencia d’una pèrdua de capacitats cognitives no relacionada amb altres causes, es farà la derivació corresponen a l’especialitat per finalitzar el diagnòstic.
- Avaluació neurocognitiva molt més exhaustiva i complerta que estudiarà cadascuna de les àrees de treball del nostre cervell tenim en compte també l’edat de la persona i el seu nivell de formació.
- Proves complementaries d’imatge (RM o TC) i biomarcadors